matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup prawidłowy trojkatny
Justyna:
W ostrosłupie prawidłowych trójkatnym sciana boczna jest nachylona do plaszczyzny podstawy pod katem 60 stopni. Krawedz podstawy ma długosc a=6, zatem wysokosc ostrosłupa jest równa
bardzo prosze o pomoc
25 lut 19:50
Klara:
a
√
3
IODI=
1
3
IADI =
1
3
*
=
√
3
2
H
= tg60
o
IODI
dokończ...
25 lut 20:02
Justyna:
dzieki bardzo za pomoc
25 lut 20:17
Klara:
na zdrowie
25 lut 20:18