granica ciągu
Kaniaramiawest: Oblicz granicę ciągu
7 kwi 20:49
wredulus_pospolitus:
0
7 kwi 21:03
Kaniaramiawest: a jak to rozwiązać?
7 kwi 21:31
wredulus_pospolitus:
(−0.9)n −> 0
3n+5 −−> +∞
7 kwi 21:34
Kaniaramiawest: | | 1 | | n | |
a czy takie coś dązy do |
| ? an= |
| |
| | 2 | | √n2+n + √n2−n | |
7 kwi 21:48
wredulus_pospolitus:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
tak bo masz an = |
| −> |
| = |
| |
| | √1 + 1/n + √1 − 1/n | | √1 + √1 | | 2 | |
7 kwi 21:52
Kaniaramiawest: fajnie tak myślałem dzięki
7 kwi 21:52