Pochodna z definicji.
Damkor: Witam, z racji na stan rzeczy, że e−nauczanie stało się rzucaniem zadań do zrobienia bez
jakiegokolwiek przygotowania merytorycznego ze strony wykładowców i pozostawieniem na pastwę
losu przybywam z prośbą o pomoc. Czy byłby ktoś w stanie podjąć się wyprowadzenia pochodnej?
Naprawdę bardzo dziękuję za wszelką pomoc!
Oblicz z definicji pochodną funkcji:
| | ⎧ | 1 gdy x>0 | |
| f(x) = |x|, x ∈ R – korzystając z zależności |x| = xsgnx, gdzie sgnx = | ⎩ | −1 gdy x<0 |
|
7 kwi 18:39
wredulus_pospolitus:
czy znasz definicję pochodnej
7 kwi 18:47
PW: ... bez jakiegokolwiek przygotowania merytorycznego ze strony wykładowców?
Ja myślę, że jednak jakie takie mają.
7 kwi 18:49
daras: Z kolei tymi zadaniami sa zalewane takie fora jak to (za darmo) lub korepetytorzy( za $$) a
potem..
rozwiazania sa wysyłane do zadawaczy, którzy tego w ogóle nie sprawdzają i..
tak w kółko
7 kwi 19:02