Napisać różniczke
BEB0K: 1.1. Napisać różniczkę zupełną funkcji f (x,y)= arctgx/arcsiny w punkcie (x0 i y0)=(1 , 1/2)
1.2. Wykorzystując różniczkę funkcji, obliczyć przybliżone wartości podanych wyrażeń:
a) (1.02)4 * (0,97)2 b) arctg 1.001/arcsin 0.49 ( skorzystać z zadania 1)
1.3. 4. Boki prostokąta wynoszą a = 10cm i b = 24cm. Jak zmieni się, w przybliżeniu,
przekątna p tego prostokąta, jeśli bok a zwiększy się o 4 mm,
a bok b zmniejszy się o l mm?
Mam problem z rozwiązaniem tych zadań , prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tych zadań w razie
problemów z rozczytaniem pośle załącznik w formie pdf
7 kwi 17:54