matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trapezu rownoramiennego ktorego boki wynosza 24cm,15cm,15cm,16cm
aaa11888:
25 lut 19:21
aaa11888:
25 lut 19:26
Klara:
a−b
24−16
x =
=
= 4
2
2
wyznacz h z tw. Pitagorasa
a+b
P=
*h=........
2
powodzenia
25 lut 19:33