matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Staś:
Oblicz trzeci wyraz ciągu określonego wzorem a
n
=(−2)
n
∙((2−n
2
))/(1−n) I czy to jest dobrze że wynik wyszedł mi −28?
6 kwi 14:26
Jerzy:
(−2)
3
*(2−3
2
)
−8*(−7)
a
3
=
=
= −28
1− 3
−2
6 kwi 14:31
Staś:
Czyli dobrze uffff.
6 kwi 14:31