Pomocy
Kasia : Przekątna sześcianu o boku 6, ma długość pierwiastków z 3?
Prawda czy fałsz?
5 kwi 14:23
ABC:
ale ile tych pierwiastków z trzech?
5 kwi 14:25
Leszek: Przekatna szescianu d= a√3
5 kwi 14:26
Kasia: 6, przeprasza zapomniałam dopisać
5 kwi 14:26
Jerzy:
Wniosek ?
5 kwi 14:27
Ala ala : Wydaje mi się że trzeba z Pitagorasa obliczyc tak?
5 kwi 14:29
Ala ala : Ale nwm jak jej to zrobić, może ktoś jej pomoże?
5 kwi 14:29
Leszek: Tak , dwa razy zastosuj tw.Pit......
5 kwi 14:29
Ala ala : A byś mógł napisać, rozwiązanie?
5 kwi 14:32
Jerzy:
Policz przekątną podstawy.
5 kwi 14:39
Kasia : Proszę, ktoś by mógł mi pomóc, bo ja na prawdę nie wiem jsk to zrobi, nic nie rozumiem, tak się
stresuje ze wszystko z głowy mi wyszło
5 kwi 14:56
Jerzy:
Jaki wielokąt jest w podstawie sześcianu ? Jaki jest wzór na jego przekątną ?
5 kwi 15:03
a7:

6
2+6
2=
d12 d
12=72=36*2 czyli
d1=
√36*2=6
√2
(6
√2)
2+6
2=
d22 czyli
d2=6
√3
5 kwi 15:27