x3 | ||
Całka z | ||
x2+x−2 |
x−arcsinx | ||
Całka z | ||
√1−x2 |
1 | ||
A ta druga to literówka chodziło o | ||
sinx |
1 | ||
∫ | dx | |
sinx |
1 | sinx | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
sinx | sin2x |
sinx | ||
∫ | dx | |
1−cos2x |
−1 | −1 | |||
∫ | dt=∫ | dt | ||
1−t2 | (1−t)(1+t) |
−1 | A | B | ||||
∫ | dt=∫ | dt+∫ | dt | |||
(1−t)(1+t) | 1−t | 1+t |
−1 | A | B | |||
= | + | ||||
(1−t)(1+t) | 1−t | 1+t |
−1 | 1 | −1 | 1 | 1 | ||||||
∫ | dt= | ∫ | dt− | ∫ | dt | |||||
(1−t)(1+t) | 2 | 1−t | 2 | 1+t |
−1 | 1 | 1−t | ||||
∫ | dt= | ln| | |+C | |||
(1−t)(1+t) | 2 | 1+t |
1 | 1 | 1−cosx | ||||
∫ | dx= | ln| | |+C | |||
sinx | 2 | 1+cosx |
1 | 1 | (1−cosx)(1+cosx) | ||||
∫ | dx= | ln| | |+C | |||
sinx | 2 | (1+cosx)(1+cosx) |
1 | 1 | 1−cos2x | ||||
∫ | dx= | ln| | |+C | |||
sinx | 2 | (1+cosx)2 |
1 | 1 | sin2x | ||||
∫ | dx= | ln| | |+C | |||
sinx | 2 | (1+cosx)2 |
1 | sinx | |||
∫ | dx=ln| | |+C | ||
sinx | 1+cosx |
1 | 1 | ||||||||||||||||||
∫ | dx=∫ | dx | |||||||||||||||||
sinx |
|
1 | 1 | ||||||||||||||||||
∫ | dx=∫ | dx | |||||||||||||||||
sinx |
|
x | ||
t=tg( | ) | |
2 |
1 | 1 | |||||||||||
dt= | dx | |||||||||||
| 2 |
1 | ||
∫ | dt=ln|t|+C | |
t |
1 | x | |||
∫ | dx=ln|tg( | )|+C | ||
sinx | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |