oblicz pomocy
muszka: oblicz a−b , gdy a=sin4 α−cos4 α ,b=1−4 sin2 α cos2 α dla α=60
oblicz a+ b ,gdy a=1−cos2α ,b=tg2α*cos2α dla α=45 stopni
4 kwi 21:11
Szkolniak: Z czym masz w ogóle problem w tych zadaniach?
4 kwi 21:12
muszka: po prostu juz nie mysle bo mialam tego dużo a do jutra mam wysłac muzg mi sie wyłonczył już
4 kwi 21:14
Szkolniak: Ale nie umiesz czy Ci się nie chce?
4 kwi 21:20
muszka: no nie umie a nie mam juz siły zeby to sie nauczyc i tak nic juz mi nie wchodzi do głowy nie
chcesz to nie pomagaj
4 kwi 21:27
Szkolniak: Pomóc mogę, chociaż chyba trochę bez sensu pisać gotowca jeśli i tak tego nie będziesz umieć

ad a)
| | √3 | | 1 | | 1 | |
sin4α−cos4α=( |
| )4−( |
| )4= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 12 | | 1 | |
1−4sin2αcos2α=1− |
| = |
| |
| | 16 | | 4 | |
4 kwi 21:37
muszka: narazie robie te co mi wczesniej została udzielona pomoc a jeszcze zostały dwa i robie zeby sie
nauczyc
cos 135stopni =cos(180stopni−45)=−cos45stopni=pierwiastek2/2 mam nadzieje ze to jest ok ze to
zrozumialam ok dzieki za pomoc
4 kwi 21:54