matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
muszka:
obluicz a+ b ,gdy a=1−cos
2
α ,b=tg
2
α*cos
2
α dla α=45 stopni
4 kwi 20:44
wredulus_pospolitus:
b = tg
2
x*cos
2
x = sin
2
x a = 1 − cos
2
x = sin
2
x więc a + b = 2sin
2
x = ... Jakbyś chociaż siadł/−a do tego zdania.
4 kwi 22:37