1 | ||
Oblicz f( | ) jeżeli f (b) = 2020 . | |
b |
logaa | 1 | 1 | ||||
f(x) = | = | = | ||||
loga(a*x) | logaa+logax | 1+logax |
1 | −2019 | |||
f(b) = 2020 ⇔ | = 2020 ⇔ 2020(1+logab) = 1 ⇔ logab = | |||
1+logab | 2020 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||
f( | ) = | = | = | = | |||||||||||||
b |
| 1+loga1−logab | 1−logab |
1 | 1 | 2020 | |||||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||||
|
| 4039 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |