matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobić
Paulina:
Dany jest romb o kącie ostrym α . Wysokość tego rombu jest o połowę krótsza od boku. Stąd wynika, że A. α<30° B. α=30° C. 30°<α<45° D.α=45°
4 kwi 14:51
Eta:
a
sinα=
=1/2 to α= ....
2a
4 kwi 14:56