Między liczby 2 i 12 wstaw dwie liczby tak,
iwan: Między liczby 2 i 12 wstaw dwie liczby tak, aby trzy pierwsze tworzyły ciąg geometryczny a trzy
ostatnie ciąg arytmetyczny
4 kwi 12:25
Eta:
xyz= iwan?
4 kwi 12:26
iwan: 
?
4 kwi 12:27
xyz: Eta, niestety mylisz się
4 kwi 12:28
xyz: iwan to mój chłopak
4 kwi 12:29
Eta:
Ładne ma imię
4 kwi 12:30
xyz: wiem, dlatego się w nim zakochałem
4 kwi 12:32
xyz: eta, mogłabyś nam pomóc w tych zadaniach? bardzo prosimy
4 kwi 12:32
iwan: bardzo mi miło, że podoba ci się moje imię
4 kwi 12:33
Eta:
2,x,y,12
to x
2=2y ( bo tworząc. geom. oraz 2y=12+x ( bo tworzą c. arytm
rozwiąż układ tych dwu równań
i po ptokach
4 kwi 12:33
iwan: Dziękujemy bardzo

4 kwi 12:34
xyz: dziękujęmy
4 kwi 12:34
Eta:
Na zdrowie
4 kwi 12:35