CIĄG GEOMETRYCZNY.
xyz: Podaj wzór ogólny niemonotonicznego ciągu geometrycznego (an), w którym a2=5 i a6=20. z góry
dziękuję
4 kwi 12:18
Eta:
a
n= a
2*q
n−2 =........
4 kwi 12:25
ICSP: [E[Eta]] a przypadkiem q nie powinno być mniejsze od 0?
4 kwi 12:32
Eta:
Racja
ICSP 
Przeczytałam monotoniczny

zatem q= −
√2
4 kwi 12:34
xyz: dziękuję
4 kwi 12:35
pati: Eta, a dlaczego w tym wzorze an= a2*qn−2 jest a2 a nie a1 i dlacczego n−2 a nie 1
4 kwi 14:03
Eta:
an= a1*qn−1 = a2*qn−2 = a5*qn−5 = ak*qn−k itd
4 kwi 14:13
pati: Dziękuję
4 kwi 14:26