Rozwiązanie da rade?
Dave: Zadanie 1.Napisz równanie kierunkowe prostej, której wykres jest nachylony pod kątem α=60o i
przechodzi przez punkt (√3, −1).
Zadanie 2.Zapisz postać kierunkową prostej k: 6x−2y+4=0.
Zadanie 3.Oblicz długość odcinka o końcach A=(1,−2), B=(7,6).
Zadanie 4.Wyznacz współrzędne środka odcinka o końcach A=(−3,5), B=(5,3).
Zadanie 5.Napisz równanie kierunkowe prostej przechodzącej przez punkty A=(−1, −8), B=(3,4).
Zadanie 6.Wyznacz współrzędne punktu przecięcia się prostych k:6x−5y+2=0, l:3x−4y−2=0.
4 kwi 12:11
4 kwi 13:17