liczby
kkk: | | 222n+1+22n+1 | |
Niech n>0 liczba naturalna . Wykaż że |
| jest liczbą złożoną. |
| | 3 | |
4 kwi 10:18
ICSP: Dla n = 1
| 2222 + 22 + 1 | | 65553 | |
| = |
| = 21851 |
| 3 | | 3 | |
4 kwi 12:43
kkk: jak ty to policzyłes ?
4 kwi 13:19
ICSP: ja kto jak?
Użyłem kalkulatora.
4 kwi 13:21
kkk: Mi wyszedł 21847
4 kwi 13:22
Eta:
I dobrze Ci wyszło
ICSP się pomylił
4 kwi 13:32
Eta:
| 216+22+1 | | 65536+5 | |
| = |
| =21 847 |
| 3 | | 3 | |
4 kwi 13:37
Jerzy:
Bateria w kalkulatorze mu siada
4 kwi 13:38
Eta:
To po co siada , jak może stać?
4 kwi 13:40
Jerzy:
Sama napisałaś,że w domu ma siedzieć
4 kwi 13:41
ICSP: To nie kalkulator tylko mój mózg zawiódł XD
Źle przekształciłem i mam za swoje.
Chwilowo nie mam pomysłu XD
4 kwi 13:42
ABC:
a to metodami ze szkoły średniej trzeba zrobić?
4 kwi 13:48
kkk: Nie to zadanie ze studiów, ale z 2 roku algebra i teoria liczb
4 kwi 13:55
kkk: Jednak obliczenia na potęgach to wyższa matematyka
4 kwi 14:19
jc: Dla nieparzystych n, liczba dzieli się przez 7.
Nie wiem, jak jest dla parzystych n.
4 kwi 17:44