a2*√3 | (4x)2*√3 | 16x2*√3 | ||||
PABC = | = | = | = 4x2*√3 | |||
4 | 4 | 4 |
1 | √3 | |||
PAKM = | *2x*3x*sin60o = 3x2* | |||
2 | 2 |
1 | 3 | √3 | ||||
PKBL = | *x*3x*sin60o = | x2* | ||||
2 | 2 | 2 |
1 | √3 | |||
PCLM = | *x*2x*sin60o = x2* | |||
2 | 2 |
√3 | 3 | √3 | √3 | |||||
PKLM = 4x2*√3 − 3x2* | − | x2* | − x2* | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
5 | √3 | |||
PKLM = | x2* | |||
2 | 2 |
a | ||
x = | ||
4 |
5 | a | √3 | 5a2*√3 | |||||
PKLM = | *( | )2* | = | |||||
2 | 4 | 2 | 64 |
1 | ||
x= | a | |
4 |
(4x)2√3 | ||
PABC= | =4x2 | |
4 |
1 | 1 | 1 | ||||
PKLM=4x2−[ | *2x*3x*sin60o+ | *x*3x*sin60o+ | *x*2x*sin60o} | |||
2 | 2 | 2 |
2x√3 | ||
h1= | =x√3 | |
2 |
1 | 3x2√3 | |||
PΔAKM= | *3x*x√3= | |||
2 | 2 |
x√3 | ||
h2= | ||
2 |
1 | x√3 | 3x2√3 | ||||
PΔKBL= | *3x* | = | ||||
2 | 2 | 4 |
x√3 | ||
h3= | ||
2 |
1 | x√3 | x2√3 | ||||
PΔMLC= | *2x* | = | ||||
2 | 2 | 2 |
√3 | ||
h = a | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |