Równania różniczkowe
linijkabezkota: Proszę o rozwiązanie najlepiej krok po kroku bym zrozumiał co się dzieje

z1) dy/dx(x
2+1)= y+2
z2) dy/dx cos(y/x)= y/x cos(y/x) −1; y(1) = π/2
z3) dy/dx = (9x−3y+3)/(3x−y+1)
3 kwi 16:27
wredulus_pospolitus:
a całki masz opanowane
3 kwi 16:41
wredulus_pospolitus:
Znasz rodzaje równań różniczkowych i znasz metody rozwiązywania dla danego typu równań
różniczkowych
3 kwi 16:41
linijkabezkota: tak całki mam opanowane
3 kwi 17:13
wredulus_pospolitus:
A co do drugiego pytania
3 kwi 17:18