jak
Polka: 8.Trójkąt prostokątny ma kąty ostre 30 st. i 60 st. Podaj długość boków tego trójkąta, gdy
przeciwprostokątna ma długość 8.
2 kwi 16:11
janek191:

c = 8
| a | | a | | 1 | |
| = |
| = sin 30o = |
| ⇒ a = 4 |
| c | | 8 | | 2 | |
Dokończ
2 kwi 16:15
Polka: nie umiem tego(((
2 kwi 16:17
Polka: heeeeelp
2 kwi 16:18
janek191:
Tw. Pitagorasa
2 kwi 16:18
janek191:
To jest tzw. trójkąt ekierkowy o kątach: 30o, 60o i 90o.
2 kwi 16:20
Polka: można całe rozwiązanie?
2 kwi 16:39
Polka: można całe rozwiązanie?
2 kwi 16:39
janek191:
Która klasa? Było tw. Pitagorasa i funkcja sinus?
2 kwi 16:42
Polka: proszę bardzoooo
2 kwi 17:13
Stefcia:
2 kwi 17:15