matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt p
dixi:
Punkt P jest symetryczny do punktu A=(
√
5
,
√
3
) względem osi igreków. To oznacza, że punkt P jakie ma współrzędne
2 kwi 14:53
janek191:
P = ( −
√
5
,
√
3
)
2 kwi 14:54
janek191:
Symetria względem osi OY x ' = − x y ' = y
2 kwi 15:06