Oblicz równanie
Osiś: (x−2)(1−x2)=0
2 kwi 14:01
Jerzy:
Równanie się rozwiązuje, a nie oblicza:
x − 2 = 0 lub 1 − x2 = 0 i działaj dalej.
2 kwi 14:03
Osiś: Czyli, x=2 lub x=√1 ?
2 kwi 14:06
Jerzy:
(x − 2)(1 + x)(1 − x) = 0 , a teraz ?
2 kwi 14:09
Osiś: x+x2−2−2x+2x−x2−2+2x=0
3x−4=0
3x=4
x=4/3
2 kwi 14:12
Osiś: Czy jeszcze 2 z 3?
2 kwi 14:12
Jerzy:
A po co ty to wymnażasz ? 14:09 masz: x − 2 = 0 lub 1 + x = 0 lub 1 − x = 0
2 kwi 14:15
Osiś: Nie jestem dobry z matematyki

Więc, x=−2 lub x=−1 lub x=1
2 kwi 14:17
Jerzy:
x = 2 lub x = 1 lub x = −1
2 kwi 14:17
Osiś: Fakt, nie zmieniłem znaku przy przeniesieniu −2,
;−; I feel like a dumb trash
2 kwi 14:19
Jerzy:
Don't overdo it.
2 kwi 14:20