matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowody w geometrii
x:
W okrąg o środku S wpisano trójkąt równoramienny tai, że ꟾACꟾ=ꟾBCꟾ . Wykaż, że ∡ASB=4∡CBS.
1 kwi 21:59
Tadeusz:
1 kwi 22:29
Tadeusz:
∡SBC=∡CBS=α ∡ACB=2α ∡ASB=4α
1 kwi 22:39