∫∫
ola: macie jakiś pomysł ?
1 kwi 19:36
janek191:
Wykonaj dzielenie
1 kwi 19:37
wredulus_pospolitus:
tak
5√x2 = x
2/7
√x3 = x
3/2
| 2x2 − √x3 | | x2 | | √x3 | |
| = 2 |
| − |
| = |
| 5√x2 | | 5√x2 | | 5√x2 | |
= 2*x
do jakiej potęgi − x
jakiej potęgi
1 kwi 19:37
wredulus_pospolitus:
oczywiście
5√x2 − x
2/5
1 kwi 19:37
wredulus_pospolitus:
Studentko −−− to jest wiedza, którą przyswajałaś w gimnazjum
1 kwi 19:38
Micha: Mnozymy licznik i mianownik przez
5√x3
| | 2x2* 5√x3 + √x3*5√x3 | |
Wowczas : |
| = .... |
| | x | |
1 kwi 19:40
Jerzy:
| | am | |
Wskazówka: |
| = am − n |
| | an | |
1 kwi 19:50
ola: = ∫(2x
1,6 −x
1,1 )dx?
nie jestem studentką ale możecie mnie tak tytuować
1 kwi 19:54
ola: i nie chodziłam do gimnazjum
1 kwi 20:04
Jerzy:
| | a | |
19:54 kontynuuj, tylko zosaw ułamki w postaci |
| |
| | b | |
1 kwi 20:11
ola: po co tak mi łatwiej
| | 10 | | 10 | |
..= |
| x2,6 − |
| x1,1 + C |
| | 13 | | 21 | |
1 kwi 20:13