matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czworokąt
Artur:
W czworokącie ABCD poprowadzono przekątną AC i zaznaczono kąty α,β,γ,δ . Z danych przedstawionych na rysunku wynika, że: A. tgα= 0,75 B. tgβ= 0,75 C. tgγ= 0,75 D. tgδ= 0,75 Pilna sprawa
1 kwi 17:43
janek191:
I AB I =
√
25
2
− 15
2
= 20
15
tg β =
= 0,75
20
1 kwi 17:48