matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo liceum
maja:
Zdarzenia A i B ∈ Ω. Wiedząc, że P(A) = 1/2, P(B) = 1/4 i P(B|A) = 1/3, wykaż, że P(A ∪ B) = 1 moim zdaniem a u b nie moze byc 1, bo oba zbiory nie zapelniaja calkowicie omegi. prosze o pomoc.
1 kwi 16:21
ula:
http://pracadomowa24.pl/t/wiedzac-ze-p-a-1-2-p-b-1-3-p-a-u-b-4-5/68443/2
2 kwi 10:26