funkcja
NATALIA: | | x +f(x) | |
Funkcja f określona na zbiorze liczb rzeczywistych spełnia warunek |
| = |
| | √2 | |
A. 1−
√2
B.
√2 − 2
C.
√2 − 1
D. 2−
√2
1 kwi 16:20
NATALIA: Pomoże ktoś?
1 kwi 16:27
Jerzy:
Niejasna treść.
1 kwi 16:29
NATALIA: Wartość tej funkcji dla argumentu √2 jest równa
1 kwi 16:30
NATALIA: Przepraszam nie widziałam dalej
1 kwi 16:30
NATALIA: Pomocyyy....
1 kwi 16:41
Jerzy:
Z pierwszej proporcji wylicz f(x) , potem za x podstaw √2
1 kwi 16:44
ABC:
wstawiasz x=
√2
| | √2+f(√2) | | √2 | |
i masz: |
| = |
| |
| | √2 | | 2 | |
dokończ
1 kwi 16:46
NATALIA: f(x) = √2?
1 kwi 16:47
ABC: nieeee
wymnóż na krzyż proporcję którą napisałem
1 kwi 16:48
Jerzy:
Policz f(√2)
1 kwi 16:48
NATALIA: f( √2 ) = 2 + 2 √2 ?
1 kwi 16:50
NATALIA: Naprawdę nie mam pojęcia jak to wyliczyć
1 kwi 16:51
Jerzy:
2√2 + 2f(√2) = 2 , licz dalej.
1 kwi 16:53
NATALIA: Odpowiedź A?
1 kwi 16:55
Jerzy:
Tak.
1 kwi 16:56