bobi: a) |x+1|-|x-3|-|x|, gdy x<-1
b) 3|x-2|+√1-2x+x2-|x|, gdy 1<x<2
c) √x2-10x+25-√x2, gdy x<o
19 lis 17:53
bobi: nie wiem jak się za to zabrać mam uprościć wyrażenia
19 lis 18:03
Mycha:
a) jezeli x<-1, to
x+1 jest <0
x-3 jest <0
x jest <0
wiec
-x-1+x-3+x=x-4
b)
3|x-2|+√1-2x+x2-|x|=3|x-2|+|1-x|-|x|
dla 1<x<2
|x-2| jest <0
|1-x| jest <0
x jest >0
wiec
-3(x-2)-1+x-x=-3x+5
c)
|x-5|-|x|
dla x<0
x-5 jest <0
x jest <0
wiec
-x+5+x=5
19 lis 18:08
bobi: dziękuje bardzo za pomoc
19 lis 18:12
∞≤⊂∈∈∈∈∈∈∈∈←←←←⇒⇔⇔⇔≈≈∑≠βαβγδπΔΩ∞∞∞∞∞∞≤≤≤≤≥→⇒⇒→←←←⇔Ω: ∞≤⊂∈∈∈∈∈∈∈∈←←←←⇒⇔⇔⇔≈≈∑≠βαβγδπΔΩ∞∞∞∞∞∞≤≤≤≤≥→⇒⇒→←←←⇔Ω
27 lis 15:00