naszkicuj wykres funkcji
nnnn: Naszkicuj wykres funkcji a) f(x)= (x−4)2 i b) x2+2 . Podaj dziedziny tych funkcji i ich
zbiór wartości.
1 kwi 12:39
Jerzy:

D = R
Zw = [0,
∞)
1 kwi 12:46
Jerzy:

D = R
Zw = [2,
∞)
1 kwi 12:46
opppp: dlaczego tak wychodzi w podpunkcie b?
1 kwi 13:44
Jerzy:
Co wychodzi ?
1 kwi 13:45
opppp: taki wykres funkcji? jak to obliczyć?
1 kwi 13:46
Jerzy:
Wykresu się nie oblicza, tylko rysuje. Wykres funkcji f(x) = x2 + 2 powstaje przez
przesunięcie paraboli g(x) = x2 o dwa do góry.
1 kwi 13:49
opppp: ok. dziękuję
1 kwi 13:53