matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie :)
NETA:
Miejcem zerowym funkcji f(x)=3x+b jest liczba x=
1
2
wyznacz b
25 lut 17:34
Julek:
3
b = −
2
25 lut 17:37
NETA:
dzięki Julek
25 lut 17:38
JustyśRadom:
3*0.5+b=0 b=−1,5
25 lut 17:40
NETA:
dzięki za pomoc
25 lut 17:42