geometria
szkło: Wielokąt foremny został obrócony o kąt 25,5o wzgledem środka okregu na nim opisanego i wrócił
do pierwotnej pozycji. Wyznacz minimalną liczbę boków takiego wielokąta.
31 mar 19:43
31 mar 19:43
wredulus_pospolitus:
Na pewno taki jest kąt
31 mar 19:44
szkło: Tak na pewno.
31 mar 19:44
wredulus_pospolitus:
| 360 | | 3600 | | 720 | |
| *n = |
| *n = |
| *n = 360k −−−> n = 51 |
| 25,5 | | 255 | | 51 | |
31 mar 19:45
wredulus_pospolitus:
teraz to pisze głupoty
31 mar 19:47
szkło: Skąd to, nie rozumiem
31 mar 19:47