n2−1 | ||
6*∑n=1∞ | ||
7n |
x | ||
∑n=1∞xn= | ||
1−x |
d | d | x | |||
(∑n=1∞xn)= | ( | ) | |||
dx | dx | 1−x |
1 | ||
∑n=1∞nxn−1= | ||
(1−x)2 |
x | ||
∑n=1∞nxn= | ||
(1−x)2 |
d | d | x | |||
(∑n=1∞nxn)= | ( | ) | |||
dx | dx | (1−x)2 |
(1−x)2+2x(1−x) | ||
∑n=1∞n2xn−1= | ||
(1−x)4 |
x+1 | ||
∑n=1∞n2xn−1= | ||
(1−x)3 |
x2+x | ||
∑n=1∞n2xn= | ||
(1−x)3 |
x2+x | x | |||
∑n=1∞(n2−1)xn= | − | |||
(1−x)3 | 1−x |
(x2+x)−x(1−2x+x2) | ||
∑n=1∞(n2−1)xn= | ||
(1−x)3 |
−x3+3x2 | ||
∑n=1∞(n2−1)xn= | ||
(1−x)3 |
| ||||||||||||||||
|
| |||||||
|
5 | ||
= | ||
54 |
5 | 49 | |||
6*(−1+ | )=− | |||
54 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |