prawdopodobieństwo
Karolina: 1.Na odcinku drogi o długości d samochód przejeżdża przez trzy skrzyżowania świetlne
z sygnalizacją świetlną niezsynchronizowaną. Zdarzenia polegające na niezatrzymaniu się na
poszczególnych skrzyżowaniach są niezależne, a ich prawdopodobieństwa są równe p1=0.6,
p2=0.5, p3=0.6. Oblicz prawdopodobieństwo przejechania przez wszystkie skrzyżowania bez
konieczności zatrzymywania.
31 mar 15:41
wredulus_pospolitus:
P(A) = (1−0.6)*(1−0.5)*(1−0.6) = ...
31 mar 15:43
wredulus_pospolitus:
tfu ... na niezatrzymaniu są to prawdopodobieństwa, więc:
P(A) = 0.6*0.5*0.6 = ...
31 mar 15:43
Karolina: @wredulus
pospolitus: Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
31 mar 16:22