matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ewe. PILNE!
ewelina:
wykaż, że 5
12
−1 jest liczbą podzielną przez 31
25 lut 17:14
kk.:
5
12
−1=(5
6
−1)(5
6
+1)=(5
3
−1)(5
3
+1)(5
6
+1)=124(5
3
+1)(5
6
+1)=4*31(5
3
+1)(5
6
+1)
26 lut 15:23
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/39916.html
26 lut 16:08