matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak mam to rozwiązać, prosze o wytlumacznie
Paweł:
Proste AS1 o AS2 sa styczne do okregu o środku O w punktach S1 i S2. Punkt B lezy na okregu oraz kąt ∠S1BO = 30° miara kąta α jest równa A) 15° B) 30° C) 35° D) 45°
31 mar 07:27
janek191:
α = 180
o
− ( 2*30
o
+ 90
o
) = 30
o
31 mar 08:06