matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równianie
Rafal:
3
3
√
5
+ 6
6
√
25
+ 9
9
√
−125
= ?
25 lut 17:03
ORZEŁ:
pod pierwiastkiem jest minus
25 lut 17:12
Rafal:
tak
25 lut 17:15
Godzio:
6
√
25
= 5
2/6
= 5
1/3
=
3
√
5
9
√
−125
= (−5)
3/9
= (−5)
1/3
=
3
√
−5
3
3
√
5
+ 6
3
√
5
+ 9
3
√
−5
= 9
3
√
5
+ 9
3
√
−5
= 0
25 lut 17:39