matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
do jakiego wykresy funckjij
bułka:
Do jakiego wykresu funkcji logarytmicznej należy punkt o współrzędnych (1/2; −1/2)
30 mar 11:59
ford:
y=log
a
x
1
1
−
= log
a
(
)
2
2
1
1
log
a
(
) = −
2
2
1
log
a
1−log
a
2 = −
2
1
0 − log
a
2 = −
2
1
− log
a
2 = −
2
1
log
a
2 =
2
a
1/2
= 2
√
a
= 2 a = 4 y = log
4
x
30 mar 12:00
bułka:
dziekuje
30 mar 12:12