matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bok trapezu
Marinka:
W trapezie równoramiennym ABCD, o podstawach AB i CD, kąt CAB= α , kąt CAD=2α. Wyznacz długość boku CD jeżeli |AB|=24,8 ;cos α =0,9. odp. 20
25 lut 16:58
archeolog:
21 maj 21:52