matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
mycha:
W trapezie o kątach ostrych 30
0
i 60
0
różnica kwadratów długości przekątnych jest równa 64
√
3
Oblicz pole trapezu
30 mar 00:06
Saizou :
f
2
−e
2
=64
√
3
uzależnij h od a oraz b Pitagoras w EDB oraz AFC stąd będzie e
2
i f
2
(2a+2b)h
P
t
=
=(a+b)h
2
30 mar 00:15
Eta:
f
2
=b
2
+3a
2
i e
2
= a
2
+3b
2
f
2
−e
2
= 2(a
2
−b
2
) =32
√
3
P(trapezu)= P(ΔABE)− P(ΔDCE) =.............
√
3
P=
(a
2
−b
2
)
2
P= 48
=======
30 mar 00:30
Saizou :
Eta
Twoje zadanie
30 mar 00:33
Eta:
30 mar 00:37