matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wysokość rombu.
Oliwia :
Pole rombu o kącie ostrym 30 wynosi 16. Wyznacz długość boku i wysokość tego rombu. Proszę o pomoc.
29 mar 21:28
a7:
P=a
2
sin30=16 a
2
*1/2=16 a=
√
32
=4
√
2
P=a*h 4
√
2
*h=16 h=2
√
2
29 mar 21:33