Potrzebuję pomocy z tym równaniem
User: 2*(1+0,02)x−(1+0,03)x=0
29 mar 19:11
wredulus_pospolitus:
Jaki poziom nauczania

Przy pomocy kalkulatora czy nie
29 mar 19:16
User: Liceum z użyciem kalkulatora
29 mar 19:20
wredulus_pospolitus:
A równanie to powstało z jakiego powodu? Jaka jest treść zadania
29 mar 19:26
wredulus_pospolitus:
Potrzebujesz dokładną wartość 'x' czy przybliżoną
29 mar 19:26
wredulus_pospolitus:
Kalkulator podstawowy czy naukowy (posiadający logarytmy)
29 mar 19:27
User: Treść: Oblicz x 100*(1+0,02)x=50*(1+0,03)x
kalkulator naukowy
29 mar 19:32
wredulus_pospolitus:
2*1.02x = 1.03x
log2(2*1.02x) = log2(1.03x)
log22 = x*log2(1.03/1.02)
1 = x*log2(1.0098)
1 = x*0.0140696
x = ...
29 mar 19:41
User: Dzięki, widzę gdzie robiłem błąd.
29 mar 19:54