matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odległość
Serk:
Znaleźć odległość punktu M od płaszczyzny π M=(0,−3,3)
⎧
x=1+2t−2s
π:
⎨
y=3+t−2s
⎩
z=−2+3t+2s
28 mar 20:21
Mila:
Przekształć równanie do postaci ogólnej i wg wzoru oblicz odległość M od π.
28 mar 21:02