Przesuwanie wykresu wzdłuz osi OX
Kaska: Na podstawie wykresu funkcji f naszkicuj wykres funkcji.
a) y=f(x) +2
b) y=f(x) +1/2
c) y=f(x) −3
d) y=f(x) −21/2
28 mar 18:17
f123: Osi OY, na podstawie przykladow jakie podalas, no dobra, ale gdzie jest problem
28 mar 18:20
wredulus_pospolitus:
a) wykres f(x) 'ponieś' o 2
b) wykres f(x) 'ponieś' o 0.5
c) wykres f(x) 'obniż' o 3
| | 1 | | 21 | |
d) wykres f(x) 'obniż' o −2 |
| czy też − |
| <−−− nie wiem który z tych zapisów |
| | 2 | | 2 | |
jest prawidłowy (Twój zapis jest niejednoznaczny)
28 mar 18:20
Jerzy:
Wykresy wszystkich czterech funkcji przesuwamy tylko względem osi OY o wartość jaka jest po
f(x)
28 mar 18:21