log
beatka: oblicz wartość wyrażenia : ( log√128 +log321/3)/log(2√2)
25 lut 16:34
Eta:
√128=
√64*2= 8
√2= 2
3*2
1/2= 2
7/2
32
1/3= (2
5)
1/3= 2
5/3
2
√2= 2
3/2
| log( 27/2*25/3) | | 72+53*log2 | |
| = |
| =
|
| log23/2 | | 32*log2 | |
| | 7 | | 5 | | 2 | |
= ( |
| + |
| )* |
| =............
|
| | 2 | | 3 | | 3 | |
a to szkola podstawowa ..... dodawanie ułamków

Powodzenia !
26 lut 02:23
jola: x=8120 i y=10248 porównaj liczby
24 sty 21:04
Eta:
x= 81
20= (3
4)
20= 3
80
y= 1024
8= (2
10)
8= 2
80
teraz podaj odp ...
24 sty 21:06
Piotr:
81 = 34
x = (34)20 = 380
1024 = 210
y = (210)8 = 280
juz wiesz ktora wieksza ?
24 sty 21:07
mario: a∧2+U{2,9}b⋀≥U{2,3}ab
8 gru 08:53