matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciag arytmeryczny
Xyz:
Wyznacz różnicę ciągu arytmetycznego a
n
=8n+3
28 mar 14:19
Jerzy:
r = 8(n + 1) + 3 − (8n + 3)
28 mar 14:21
Kubuś:
r=8n+8+3−8n−3=8
28 mar 14:24
Xyz:
Dziękuję
28 mar 14:39