Pomocy
ferdydurkejózio: Dany jest kwadrat ABCD o przeciwległych wierzchołkach A=(6,−3), C=(−2,2). Wyznacz obwód
kwadratu i równanie prostej, w której zawarta jest przekątna BD.
27 mar 11:48
f123: Wyznacz dlugosc odnicka |AC| i to bedzie przekatna kwadratu, czyli S|AC| = a√2, wylicz bok
kwadratu(a) a nastepnie jego obwod. Prosta przechodzaca przez punkty B i D jest prostopoadla
do prostej przechodzacej przez punkty A i C przez srodek odcinka AC.
27 mar 11:51
Tadeusz:
długość odcinka AC czyli przekątna jest √2a a obwód to 4a
27 mar 11:52
Jerzy:
I z czym masz problem ?
1) policz długość przekątnej AC = d
2) oblicz bok ze wzoru: d = a√2
3) napisz równanie prostej AC
4) znajdź S środek AC
5) napisz rownanie prostej prostopadłej do AC i przechodzącej przez punkt S
27 mar 11:52
Eta:
Zadanko proste jak "budowa cepa"

To ja je utrudnię dorzucając taki podpunkt:
Wyznacz współrzędne pozostałych wierzchołków tego kwadratu
27 mar 12:32
f123: @Eta no takie utrudnienie to nie utrudnienie heh
27 mar 12:37
Eta:
To podaj jak liczysz

I jeszcze jedno:
Siedzę na tym forum już
15 lat a Ty nie wiesz?
że jestem kobi
Etą
27 mar 12:42
f123: @Eta ja okolo 2 dni juz siedze
27 mar 12:43
Eta:
Eta...... mm
27 mar 12:44
f123: @Eta od Beata
27 mar 12:44
Eta:
η
27 mar 12:45
f123: @Eta ucze sie do matury z matematyki rozszerzonej...
27 mar 12:46
Eta:
Wiem, wiem
27 mar 12:47
f123: @Eta jakies wskazowki co teraz robic jak sie obie kielbasy juz przerobilo, oraz wszystkie
arkusze maturalne z poprzednich lat?
27 mar 12:48
f123: @Eta z operonem matury probne tez przerobilem, teraz zamowilem arkusze z oke
27 mar 12:48
Eta:
Ćwiczyć,ćwiczyć ... "świątek, piątek i niedzielę .. do końca świata i jeszcze jeden dzień
dłużej"

bo
trening czyni mistrza
27 mar 12:56