d2−d1 | ||
{a = | ||
l |
d2−d1 | ||
d = | *L + d1 (funkcja gęstości d pręta zależna od jego długości L) | |
l |
d2−d1 | L2 | |||
masa = ∫0l ( | *L + d1) dL = U{d2−d1}l* | + d1*L (w granicach od 0 do l) | ||
l | 2 |
d2+d1 | ||
= | *l | |
2 |
d2−d1 | d2−d1 | |||
S = ∫0l L*( | *L + d1) dL = ∫( | *L2 + d1*L) dL = | ||
l | l |
L3 | L2 | |||
U{d2−d1}l* | + d1* | (w granicach od 0 do l) = | ||
3 | 2 |
2d2+d1 | ||
= | *l2 | |
6 |
S |
| 2d2+d1 | ||||||||||
Środek masy = | = | = | *l | |||||||||
masa |
| 3(d2+d1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |