Ułamki częściowe
Ułamek: Jak rozłożyć na ułamki częściowe:
26 mar 21:47
janek191:
Częściowe, czy proste?
26 mar 21:49
Ułamek: Częściowe. Partial fractions. Suma ułamków.
26 mar 21:55
Mila:
To są ułamki proste.
| x | | A | | B | |
| = |
| + |
| |
| (x−2)*(x−3 | | x−2 | | x−3 | |
Wyznacz wartość A i B
26 mar 22:18
Ułamek: A = −2, B=3
26 mar 22:25
Mila:
Dobrze.
26 mar 22:30
daras: a po chińsku jak to będzie?
26 mar 22:53
PW: 部分分式分解
27 mar 14:20
PW: Ułamek, tak się nie tłumaczy terminów naukowych.
Przy takim intuicyjnym podejściu 'complex numbers' to byłyby 'liczby złożone', a 'rational
numbers' to może 'rozumne numerki'?
27 mar 14:26