Silnia
Silniak: Jak obliczyć, skrócić:
26 mar 20:34
wredulus_pospolitus:
nic tu nie skrócisz
26 mar 20:35
Silniak: :(
26 mar 20:38
Silniak: | | (−1)nx2n | |
Naprawdę takie bszytkie? Obliczam f(n)(0) z ∑ |
| , czyli |
| | (2n+2)! | |
n!*a
n
Może pomyliłem się?
| | 1−cosx | |
(Rozwinięcie w szereg ( |
| ) |
| | x2 | |
26 mar 20:43
wredulus_pospolitus:
jaka jest oryginalna treść zadania
26 mar 21:00
Silniak: f(x) = ułamek z cos dla x≠0 oraz
f(x) = 1/2 dla x=0
Czy funkcja jest C∞? Jeśli tak, wyznacz fn(0)
26 mar 21:05