Narysuj wykres ciągu
Zuza: | | 2 | |
Narysuj wykres ciągu an= |
| dla n∊<−3;3>. Zbadaj jego monotoniczność. Z góry dziękuję |
| | n+1 | |
za pomoc.
26 mar 14:08
wredulus_pospolitus:
jak może być dla n < 1

nie ma czegoś takiego jak a
−2
26 mar 14:09
Jerzy:

Tylko te trzy niebieskie kropki, bp n ∊ N i jak widać jest malejacy.
26 mar 14:11
Lulu: Dla jakich wartości x liczby x−1, 4, 8 są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego?
26 mar 14:15
Zuza: Dziękuję
26 mar 14:16
wredulus_pospolitus:
8 − 4 = 4 = r
4 − (x−1) = 4 −−−−> x =
26 mar 14:16