pomocy !
monika xddd: a) Oblicz pole kwadratu, którego obwód wynosi 6dm.
b) Oblicz obwód kwadratu, którego pole jest równe 25 cm ( do kwadratu)
25 lut 15:32
natka1720: 6= a√2 /√2
a= 6√2
a= 3√22
P=4,5
p=25
a=5
L=4x5=20
25 lut 15:40
natka1720: pierwszy przyklad zle zrobila bo potraktowalam to 6 jako przekatna
25 lut 15:41
monika xddd: ok

dziękuje
25 lut 15:44
monika xddd: yy .. dlaczego " 4x5=20" ?
25 lut 15:47
natka1720: kwadrat ma 4 boki a kazdy ma po 5 cm wiec obw to 5+5+5+5=20
25 lut 15:51
monika xddd: Dziękuję <33
25 lut 17:56